donderdag 24 mei 2012

Filmpjes downloaden

In een eerdere post bespraken we al eens enkele manieren om filmpjes van het internet naar je eigen computer te downloaden. Maar er zijn nog meer mogelijkheden!

Via de website KeepVid.com kunnen video’s van heel veel verschillende websites gedownload worden. Dit zijn enkele van de meest bekende sites die ondersteund worden: YouTube, Vimeo, Dailymotion, eHow, Facebook, TED, Flickr, MySpace en Google Video. Wanneer je een video wilt downloaden, kopieer je gewoon de URL van de pagina waar deze video zich bevindt en plakt deze URL in het kader op KeepVid. Vervolgens klik je op “download”*. KeepVid toont nu alle videobestanden die via de gekopieerde URL gevonden werden. Deze verschillende bestanden bevatten hetzelfde filmpje, maar met een verschillende kwaliteit en in verschillende formaten. Om de video te downloaden, moet je enkel nog rechts klikken op de gewenste versie en kiezen voor “Koppeling opslaan als…” Je kan nu zelf kiezen waar je het bestand wilt opslaan.

Video’s die te vinden zijn op deredatie.be of andere sites van de VRT, kunnen echter niet via KeepVid gedownload worden. Om dit probleem op te lossen, maakte iemand de VRT DOWNLOADER. Het systeem is hetzelfde als bij KeepVid. Je hoeft enkel de URL van de video te kopiëren en op “download” te klikken. Voor video’s op deredactie.be, sporza.be en cobra.be vind je deze URL door op “permalink” (onder de video) te klikken. De video’s kunnen in FLV-formaat op de harde schijf opgeslagen worden. Om video’s in FLV-formaat af te spelen, heb je wel een goede mediaspeler nodig. VLC Media Player is een voorbeeld van een mediaspeler die overweg kan met FLV-bestanden. En bovendien is dit programma helemaal gratis!



* Houd er wel rekening mee dat KeepVid enkel goed werkt wanneer Java geïnstalleerd is en geactiveerd in de webbrowser. Java kan je hier downloaden. Meer informatie over het inschakelen van Java vind je hier.

2 opmerkingen:

  1. Interessant.
    Heeft iemand een tip voor hoe ik nieuwsberichten van AVS kan downloaden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De video's op de website van AVS kunnen gedownload worden met behulp van de Firefox add-on "Sothink Web Video Downloader": http://www.sothinkmedia.com/web-video-downloader-firefox/download.htm Deze add-on kan gratis gedownload worden en dient geïnstalleerd te worden op je computer. Er is zowel een Windows- als een Mac-versie beschikbaar. Voor het downloaden van video's van AVS, lijkt er geen web-based oplossing te bestaan (waarbij het dus niet nodig zou zijn om iets te installeren).
    Wie niet met Firefox werkt, kan ook de iWisoft Free Video Downloader installeren: http://www.iwisoft.com/videodownloader/download-video-downloader.php Dit programma doe hetzelfde als de Sothink add-on, maar omdat het een afzonderlijk programma is, moet het ook nog eens apart geopend worden naast de webbrowser. Beide programma's werken overigens op dezelfde manier. Van zodra ze registreren dat er in de webbrowser een video wordt afgespeeld, geven ze de mogelijkheid om deze video te downloaden. Beide programma's beloven ook dat elke video kan gedownload worden, maar dit blijkt niet te kloppen. Met video's van KanaalZ werkt het bijvoorbeeld niet, en ook de VRT-video's worden niet herkend. Gelukkig hebben we voor dit laatste al een andere oplossing!

    BeantwoordenVerwijderen