donderdag 24 mei 2012

S.M.A.K

Zoals in een vorige nieuwsbrief reeds werd verteld, bundelen de faculteit school of arts en S.M.A.K. de krachten. Of juister: ze bundelen de collecties van hun bibliotheken. Met het project ‘Huis van de Abdis’ voor ogen zullen de twee collecties samen onder één dak huizen. Maar vooraleer het zover is dient nog aardig wat werk verzet te worden: meer dan 1 kilometer boeken samenvoegen doe je niet in een handomdraai.

Ruim de helft van de collectie van de bibliotheek van S.M.A.K. (zo’n 17.000 van de 35.000 boeken) kan men reeds via de catalogus van Hogent terugvinden. Aan de invoer van de overige 18.000 boeken wordt op dit ogenblik ijverig gewerkt door een team van 4 personen (samen goed voor 2 full-time personeelsleden). Bedoeling is dat voor de verhuis naar het Huis van de Abdis alle 35.000 boeken van S.M.A.K. via de Hogent-catalogus opzoekbaar zijn.

In afwachting van de verhuis kunnen studenten en personeelsleden van Hogent nu al gratis gebruik maken van de bibliotheek van het S.M.A.K. Het inschrijvingsgeld vervalt dus. De bibliotheek van S.M.A.K;is nog steeds gevestigd op de gelijkvloerse verdieping van het museum en is vrij toegankelijk op dinsdag en donderdag van 10 tot 16u en op woensdagnamiddag. Studenten- of personeelskaart niet vergeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten