donderdag 27 oktober 2011

Chamilo linkt de byb en Kamiel is blij!

Kamiel heeft in de nieuwe ELO (Elektronische leeromgeving), Chamilo.hogent.be, een rechtstreekse link naar de bibliotheek gevonden: de tab “ByB” links bovenaan.


Via deze tab heeft hij rechtstreeks toegang tot de catalogus, e-tijdschriften, e-books of de volledige bibwebsite. Hij kan de blog van de byb op de voet volgen maar ook woordenboeken raadplegen.



Een blik op de “Hogeschool Gent” tab leert hem dat daar de links liggen naar Bibsource en Epurse.



Kamiel kan ook zijn eigen Homepage op Chamilo aanpassen zodat hij nog sneller de rijke bybinhoud kan raadplegen. Daarom klikt hij op “Nieuw blok” en zoekt vervolgens naar het blok voor de Quick ByB of de ByB Blog. Het nieuwe blok versleept hij eenvoudigweg naar een vrij plaatsje op zijn home pagina. De rest van zijn pagina maakt automatisch wat ruimte daarvoor!



Natuurlijk kan hij speciaal voor de byb een nieuwe kolom of zelfs een nieuw tabblad aanmaken (maar de ByB heeft al een afzonderlijk tabblad, dus dat lijkt ons wat overdreven). De inhoud van het blok wijzigen of het zelfs verwijderen kan hij met de knoppen rechts bovenaan ieder blok. Als hij het potloodje gebruikt, kan hij de inhoud van het blok (Component) wijzigen.


Welkom in de ByB, Kamiel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten