zondag 29 mei 2011

Stop the press! Google news stopt ermee.

In de kranten kon je het al nalezen. Google News geeft er de brui aan. Na de reeks rechtzaken die ze aangesmeerd kregen, hebben ze bij Google beslist geen krantenartikels meer op te slaan. Wat op Google News stond, blijft erop staan, maar het archief zal niet verder worden aangevuld.

Krantenuitgevers willen nl. zelf hun archief ter beschikking stellen en dat uiteraard tegen een meerprijs. Google zal de digitale kopieën van het archief bezorgen aan de krantenuitgevers. Zij zullen dan beslissen om al ze dan niet op hun website te plaatsen.

Gelukkig biedt de byb van de HoGent ook oplossingen als je kranten- en tijdschriftartikelen wil vinden. Lexisnexis is een persdatabank met een indrukwekkend archief. Meer info over Lexisnexis vind je hier.

Mediargus is een andere databank die de Vlaamse markt wat beter covered dan Lexisnexis. Op de HoGent vind je hem echter niet. Binnen het domein van de UGent, waar jij met je studentenkaart ook terecht kunt, is Mediargus wel beschikbaar. Bovendien beschikt elke Vlaamse openbare bibliotheek ook over een Mediargus-abonnement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten