maandag 21 maart 2011

Leen vanaf nu een digitale videocamera in Byb Schoonmeersen

Rol de rode loper maar uit, want binnenkort zit Hogeschool Gent vol sterregisseurs, -acteurs en –journalisten. Vanaf nu biedt BYB Schoonmeersen namelijk de mogelijkheid om semi-professionele camera’s en belichting te ontlenen.

De camera’s zijn Sony Digital HD Video Camera Recorders van het type HXR-MC50E. Je kunt er 1920 x 1080 Full HD mee filmen, en foto’s nemen met een resolutie van 12 megapixels. De lens heeft een groothoek van 29.8mm en 10x optische zoom. Het ingebouwde 64 GB flashgeheugen kan tot zo'n 6 uur HD-materiaal tot 48 uur SD-materiaal opslaan. Daarnaast is er een geheugenkaartslot voor extra opslagmogelijkheid. De meegeleverde microfoon zie je vaak gebruikt worden op de filmset of op TV. Dat komt omdat deze soort microfoon erg gericht is en omgevingsgeluid van de achter- en de zijkant goed kan filteren. Voor een uitgebreide handleiding van de camera (in het Engels) kan je hier terecht.

Naast de camera’s leent de Byb ook verlichting uit. De FloLight Microbeam 512 is LED verlichting met een hoge licht intensiteit en daglicht kleurtemperatuur (+- 5600K).

Zowel voor de opnames als voor de nabewerking wordt er een goed uitgeruste montagestudio ingericht in gebouw D. De montagestudio krijgt een state of the art pc waarop Adobe Première is geïnstalleerd. Deze pc wordt binnenkort in gebruik genomen.

De montagestudio zal, net als de camera’s en de verlichting, gereserveerd moeten worden via de reservatiemodule in Dokeos. Het systeem is hetzelfde als voor het reserveren van een lokaal. De camera en de verlichting moeten apart worden gereserveerd.

We zijn heel blij dat we zo’n technologie gratis ter beschikking kunnen stellen, en zullen de gebruikers dan ook vragen om een aantal vuistregels in acht te nemen, zodat veel studenten en docenten kunnen genieten van deze mogelijkheden. Gebruikers moeten ook een leenovereenkomst tekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten