woensdag 19 mei 2010

Voor slechts 1 euro

Kijk eens naar http://www.yindo.nl/.

Dit is een online bibliotheek én een webwinkel.

Het draait allemaal rond boeken. Niet alleen papieren boeken en printing on demand , maar ook e-books. Op Yindo kan je ze lezen, lenen, kopen en downloaden.

Een digitaal boek lenen kan al voor slechts 1 euro. Boeken die je hebt geleend verschijnen op je persoonlijke boekenplankje. Zo kun je vanaf elke computer met internettoegang je geleende boeken lezen, bladwijzers toevoegen, pagina's afdrukken en zoeken in de volledige tekst van het boek.

Je kunt er ook een digitaal boek kopen. Het boek komt dan permanent op je boekenplank te staan. Het vervalt niet na een maand en je hoeft het nooit meer opnieuw te lenen.

De digitale boeken op deze website zijn te verdelen in twee soorten: Yindo-boeken en e-books:

Yindo-boeken zijn digitale kopieën van reguliere boeken met behoud van kleur, afbeeldingen, tabellen en lettertypen. Met de Yindo-reader zijn dit soort boeken in detail te bekijken. Om ze te kunnen lezen heb je een browser met Silverlight en toegang tot internet nodig.

E-books zijn downloadbare bestanden, vaak in de indelingen .prc (Mobipocket), .epub of .pdf. Je kunt deze op je e-reader bekijken, of in een speciale e-boekapplicatie (zoals Calibre). Commerciële uitgaven zijn middels DRM vaak beschermd tegen kopiëren. E-boeken in het formaat .epub of .prc kennen slechts een beperkte opmaak; dit maakt ze geschikt voor e-bookreaders en bepaalde soorten boeken, zoals romans en literatuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten