maandag 26 april 2010

Sterren op de lesvloer

Aan gereputeerde Amerikaanse universiteiten zoals Stanford University, UC Berkeley, Duke University en MIT bestond het al. Docenten plaatsten gratis colleges, lezingen en studiemateriaal op iTunes U. Ook Oxford University sprong op de kar van de Apple-hype. Uit onderzoek bleek namelijk dat studenten die een bepaalde lessenreeks gedownload hadden op hun mp3-speler en tezelfdertijd de cursussen ontvingen beter scoorden op het examen dan eenzelfde groep studenten die dezelfde les volgden maar geen gebruik hadden gemaakt van iTunes U.



Sinds kort publiceren ook de KATHO en de TU Delft lessen, leermiddelen, studiematerialen en onderzoeksresultaten op het platform. Het goede nieuws is wel dat momenteel alles gratis gedownload kan worden. 250 000 colleges en presentaties kan je nu al vinden op iTunes U.

Maar ook YouTube zit niet stil. You Tube Edu heet het kleine zusje. Het beeld is niet altijd even scherp, de spreker niet altijd even meeslepend, maar de trend is gezet en wie informatie zoekt, zal er zeker zijn gading vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten