zondag 29 mei 2011

Last van je ogen? Lees een radioboek!

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren maakt radioboeken. Het zijn verhalen die speciaal geschreven werden om te worden voorgelezen op de radio. In Belgiƫ op Klara, in Nederland op Radio 6. Maar je kan ze ook via het internet gratis beluisteren of downloaden en op je MP3-speler plaatsen. Je vindt ze via http://www.radioboeken.eu/.



De verhalen zijn gloednieuw, door Nederlandse en Vlaamse auteurs geschreven en met of zonder publiek opgenomen. Via de website kan je een lijst en een uitzendschema terugvinden.

Voor de taalfanaten onder ons: de radioboeken worden vertaald in het Engels, het Frans en het Spaans en ook in die taal ingelezen (maar door “native speakers”). Via de Wereldomroep verspreiden ze zich over alle continenten.

Er bestaan ook Zuid-Afrikaanse radioboeken en radioboeken voor kinderen.

Nieuw zijn de citybooks: een project waarbij auteurs, fotografen en videasten Europese steden bezoeken en hun bevindingen op artistieke wijze vastleggen. De citybooks verschijnen als webtekst, e-book of podcasts. Zeker lezen (luisteren) voor je op citytrip vertrekt! Hier vind je alvast het overzicht van steden die tot nu toe aan bod kwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten