zondag 29 mei 2011

Groot bestand? Toch verzenden!

YouSendIt (http://www.yousendit.com/) is een gratis dienst waarmee bestanden verstuurd kunnen worden die te groot zijn om als bijlage te e-mailen.

Bestanden tot maximaal 100 MB kan je gratis versturen. Voor grotere bestanden kan je een gratis account aanmaken “YouSendIt Lite” waarmee je een downloadlimiet van 1GB krijgt per maand. Voor nog grotere, of meer bestanden moet een eenmalig bedrag betaald worden of kun je een abonnement afsluiten.

Het versturen van deze bestanden gaat niet via e-mail. Als verzender geef je op de website het e-mailadres op van de ontvanger. Vervolgens selecteer je het bestand op je computer. Het betreffende bestand wordt dan geĆ¼pload naar de servers van Yousendit.com.

De geadresseerde krijgt dan een e-mail met een hyperlink naar het bestand en een woordje uitleg. De ontvanger heeft zeven dagen de tijd om het bestand te downloaden. Na een week wordt het bestand automatisch van de servers verwijderd. Je kunt zelf selecteren hoeveel mensen het bestand mogen downloaden. Het maximum aantal is 100 personen.


WeTransfer (http://www.wetransfer.com/) maakt het mogelijk om bestanden tot 2GB te versturen. WeTransfer is ook zeer eenvoudig te gebruiken en bovendien helemaal gratis. Je kan WeTransfer gebruiken zonder software te installeren. Zowel om bestanden te verzenden als om bestanden te ontvangen is geen aparte software nodig. Het uploaden en downloaden gaat direct via de website.
Wat WeTransfer helemaal eenvoudig maakt, is dat het niet nodig is om te registreren, de bestanden zijn bovendien twee weken lang beschikbaar voor de ontvanger. Daarna worden ze verwijderd. Je kan bestanden versturen naar maximaal 20 ontvangers tegelijk.


Ook met Streamfile (http://www.streamfile.com/) kan je grote bestanden rechtstreeks, zonder installatie van software, verzenden. De bestanden mogen maximaal 150 MB groot zijn en blijven 2 weken ter beschikking. Voor grotere bestanden, 30 GB en meer, moet je een account maken en een kleine bijdrage betalen.

2 opmerkingen: