vrijdag 29 april 2011

(My) Endnote Web

Via EndNote Web kan je bibliografische referenties verzamelen en beheren, citeren & refereren en literatuurlijsten opmaken voor een paper, artikel, bachelor- of masterproef.

Elk personeelslid en elke student van Hogent heeft toegang tot EndNote Web. Deze online toepassing van Endnote is immers gelinkt is aan het abonnement op de databank Web of Knowledge.





Je kan je registeren via de databank Web of Knowlege of je kan je rechtstreeks aanmelden op http://www.myendnoteweb.com/. Je account aanmaken kan enkel op een Hogent campus, of van thuis uit via VPN. Nadien kan je overal http://www.myendnoteweb.com/ gebruiken door in te loggen met je zelfgekozen e-mailadres en paswoord.

De werkwijze voor het invoeren van referenties verschilt van databank tot databank. Met veel databanken kan dit automatisch (‘export to myendnoteweb’, 'save to Endnote web'…). Vooraf inloggen op www.myendnoteweb.com is noodzakelijk. Wanneer een databank Endnote Web niet ondersteunt, kan je de referenties handmatig invoeren.

Een alternatief voor deze online versie is het thuis installeren van de software Endnote X4 of het gebruiken van Endnote X4 via het ebibportaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten