maandag 26 april 2010

Gratis, wree wijs, lesmateriaal op Wikiwijs

Wikiwijs is een Nederlands platform op internet waar elke leraar en docent les- en leermateriaal kan vinden, gebruiken en aanpassen, van basis- tot universitair onderwijs. Men kan de site ook gebruiken om zelf materiaal te ontwikkelen, bewaren en delen met collega’s. Wikiwijs is gebaseerd op het principe van een wiki en is open voor iedereen. Ook het materiaal op wikiwijs is open en dus vrij in het onderwijs te gebruiken.

Kortom, heb je leermateriaal over een bepaald onderwerp of vak gemaakt en wil je dit delen, zoek je leermateriaal dat aansluit bij specifieke leerdoelen of wil je gewoon bruikbare tips die jouw lessen nóg boeiender maken? Volg dan de ontwikkelingen op Wikiwijs.


Waarom Wikiwijs?

Er bestaan al verschillende initiatieven van leraren en lerarencommunity’s die leermateriaal beschikbaar stellen op internet. Wikiwijs sluit aan bij deze initiatieven, ondersteunt ze en maakt ze beter vindbaar.

Bovendien is wikiwijs een vlotte, dynamische website: een mash-up van (en met links naar) social software, databanken, overlegplatforms, discussiefora, netwerken, alerts, RSS ...

Op dit moment wordt Wikiwijs nog volop vormgegeven. De bedoeling is dat Wikiwijs vanaf het nieuwe schooljaar 2010-2011 op punt staat en als bron van leermateriaal gebruikt kan worden, van basisonderwijs tot universitair onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten