woensdag 3 maart 2010

Tekening byb KASK in MIAT

Wist je dat de byb op KASK ook een prachtig tekenarchief beheert. Een prachtexemplaar uit de collectie van dat tekenarchief kan je momenteel nog tot 25 april bewonderen in de overzichtstentoonstelling Armand Heins (MIAT).

In 1867 schreef Armand Heins zich als 11-jarige in aan het KASK. Hij studeerde er tot 1878. Hij groeide uit tot één van de bekende Gentse kunstenaars die een grote invloed had op het culturele gebeuren in Gent. Hij was ook één van de grote bezielers uit de beginperiode van het Design Museum Gent. Deze kunstenaar maakte honderden litho’s, talrijke etsen en duizenden tekeningen van hoekjes en tafereeltjes. Hij beheerste als geen ander de ets- en steendruktechniek. Heins was ook een geboren tekenaar. Deze tentoonstelling leidt je rond in het atelier van Armand Heins. In het prentenkabinet zal je overrompeld worden door zijn omvangrijke werk.

Voor deze tentoonstelling vroeg het MIAT aan Sander Van Raemdonck (master Grafisch Ontwerp, atelier grafiek) om zich te laten inspireren door de kunstenaar Armand Heins.


Het resultaat mag er zijn: een opvallend hedendaags kunstwerk; een bijzonder contrast tussen twee generaties.

Wanneer: 21.11.09 t/m 25.04.10.
Waar: MIAT: Museum voor Industriële Archeologie en Textiel, Minnemeers 9, 9000 Gent
Meer info: www.miat.gent.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten