zondag 28 maart 2010

Digitalisering scripties

Hogeschool Gent maakt vanaf nu nóg meer werk van het digitaal verzamelen en ontsluiten van haar scripties. Studenten van bijna alle departementen zijn verplicht om zelf hun scriptie op te laden via de website http://scriptie.hogent.be/.

Deze online applicatie is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Eerst maak je een scriptiefiche aan. Vervolgens kan je je scriptie (in pdf-formaat) uploaden. Bijlagen kunnen apart opgeladen worden. Op de site vind je ook een handleiding waarin deze procedure nog eens stap voor stap wordt uitgelegd.

Al deze eindwerken worden daarna aan de bibliotheekcatalogus toegevoegd. Ze zullen dus voor iedereen opzoekbaar en raadpleegbaar zijn. Vanuit de beschrijving in de bibliotheekcatalogus, kan je meteen doorklikken naar het volledige document. Op de campussen gaat dit vanzelf. Als je de scripties van thuis uit fulltext wil raadplegen, heb je een vpn-verbinding nodig.

In de catalogus van de hogeschool kan je gericht zoeken naar eindwerken. Dit kan door de optie ‘thesissen’ te selecteren in het zoekveld ‘documenttype’. Wanneer je geen documenttype selecteert, worden de thesissen toch meegenomen in iedere zoekactie. Je vindt de eindwerken dan terug tussen alle andere documenten (boeken, tijdschriften, ebooks ...) in het zoekresultaat.

1 opmerking:

  1. Florian Heyerick29 maart 2010 om 04:20

    let op: de link is fout. De www. staat er te veel. Het is dus: http://scriptie.hogent.be

    BeantwoordenVerwijderen