woensdag 24 februari 2010

Present yourself



Slideshare is een website om je eigen presentaties (Powerpoint, Slidecast, OpenOffice Impress …) te delen, en te zoeken naar interessante presentaties van anderen. Op Slideshare vind je een enorm aanbod aan presentaties over de meest diverse onderwerpen.



Om zelf een presentatie toe te voegen, maak je een account aan of upload je als ‘gast’ een presentatie. Het uploaden zelf is eenvoudig. Klik in de balk bovenaan op upload, selecteer je presentatie en voeg die toe. Voorzie je presentatie vervolgens van tags. Je kan eventueel ook aanduiden of je presentatie voor iedereen zichtbaar mag zijn of niet. Je kan daarnaast ook aangeven of de presentatie kan worden gedownload door anderen.


Embedden

Vervolgens kan je je presentatie makkelijk op je eigen website, blog of in een oefening plaatsen. Dit heet embedden. Bij elke presentatie vind je hiervoor (onder de noemer embed) een geschikte HTML-code. Zo een klein stukje code heet widget. Hiermee kan je je presentaties op verschillende manieren in je eigen website of blog weergeven. Enkele widget-opties in Slideshare:

Presentation pack widget: hiermee kan je een collectie van presentaties weergeven. Dit is handig om presentaties (van een bepaalde spreker, bij een bepaalde opleiding of rond een bepaald onderwerp) te groeperen.
Mini-badges widget: deze toepassing plaats een knop op je website met een link naar je presentaties op Slideshare.
Blog Sidebar widget: op deze manier neem je een link naar je presentaties op in de menukolom van je blog.


Zoeken

Ook als je zelf geen presentaties op Slideshare zet en/of geen Slideshare account hebt, blijft deze site interessant om gewoon als zoekmachine te hanteren. Om naar presentaties te zoeken, vul je in het zoekvak een zoekterm in. Een andere manier om presentaties te zoeken is via categorieën. Klik hiervoor op browse en selecteer de categorie waarbinnen je wil zoeken.


Social Tool

Slideshare is een social tool bij uitstek. Je vindt er meer dan alleen interessante presentaties. Via je zoekacties en je uploads kom je ook terecht bij andere gebruikers en online communities. Op Slideshare kan je snel en vlot reacties toevoegen, berichten verzenden en contacten maken. Andere sociale websites zoals Twitter, Facebook en LinkedIn, zijn bovendien op een gebruiksvriendelijke manier te koppelen met presentaties op SlideShare.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten