woensdag 24 februari 2010

I google with igoogle

Google als startpagina van je browser, het is gemakkelijk. Vooral als je op je startpagina nog meer kwijt kan dan enkel het zoekvenster. Daarvoor heeft Google igoogle geïntroduceerd. Een gewone startpagina ziet er zo uit:



Maar een persoonlijke startpagina kan er ongeveer zo uitzien:




Hoe ga je tewerk? Zorg er eerst voor dat je een Google account hebt en meld je aan. Heb je al een google-account omdat je een gmailadres hebt, of omdat je met Picasa werkt bijvoorbeeld, dan gebruik je dezelfde natuurlijk. Heb je er nog geen, maak dan een aan via de knop "Account aanmaken".


Klik nu bovenaan rechts in het googlevenster op iGoogle.


Maak je keuze uit de aangeboden interesses en thema’s. Geen schrik: dit zijn maar een paar voorbeelden. Je kan later nog honderden andere zaken toevoegen en tussen duizenden thema’s kiezen. Geef ook je locatie op, dit kan belangrijk zijn als je bijvoorbeeld een klok of het plaatselijk weerbericht op je startpagina wil zetten.


Je nieuwe startpagina wordt onmiddellijk aangemaakt. Bovenaan de zoekbalk, onderaan een aantal “gadgets”. Rechts bovenaan heb je nu de mogelijkheid om het thema te wijzigen. Je kan kiezen uit de aangeboden thema’s, maar je kan via het zoekvenster ook een heel specifiek thema kiezen. Ikzelf koos bijvoorbeeld “library” maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Je krijgt meer keuzemogelijkheden als je Engelse zoektermen gebruikt. Je kan zelfs een nieuw eigen thema aanmaken en ter beschikking stellen van de rest van de wereld. En je startpagina aanpassen aan de seizoenen, je humeur of de feestdagen, wordt op deze manier kinderspel.


In het onderste deel van je scherm staan de gadgets. Deze kan je verwijderen door op de sluitknop rechts bovenaan elk gadget te klikken. Door middel van “items toevoegen” kan je nieuwe onderdelen aan je startpagina toevoegen. Heb je plaats te weinig, maak dan een tweede tabblad aan. Vul je scherm met onderdelen die je anders afzonderlijk zou moeten raadplegen, zoals gmail, picasa, youtube, de krantenkoppen, spelletjes, RSS feeds, een klok enzovoort.

Deze startpagina kan je nu op alle toestellen met een internetverbinding gebruiken: surf naar google en meld je aan met je google-account. Je hoogstpersoonlijke startpagina is overal ter beschikking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten