donderdag 28 januari 2010

An Apple a day keeps the doctor away

Wat iedereen al wist, werd gisteren bevestigd. Alleen de naam en de prijs lagen niet in de lijn van de verwachtingen. De tablet van Apple ofte IPad gaat over de toonbank voor slechts 499$. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid. Kijk eens naar hun knap gemaakte filmpje.

iPad from stadycam on Vimeo.



De e-readers van Amazon (Kindle) en Sony, krijgen er dus een te duchten concurrent bij. Ze zijn wel een stuk goedkoper, maar voor de helft van de prijs kijk je dan ook zwart-wit en zit je niet online.

Comparing the Sony Reader to the Kindle from Penn State Press on Vimeo.


Misschien loopt het wel niet zo’n vaart en moeten we vernieuwing verwachten van het papieren boek? Hugo van Woerden, algemeen directeur van uitgeverij Jongbloed, slaagde er alvast in om de leeservaring van een papieren boek te verhogen. Ook het formaat moest handiger.
De oplossing zat hem in de pagina-indeling. In plaats van bladzijden van links naar rechts te draaien, zorgde hij ervoor dat een boek over twee bladzijden van boven naar beneden gelezen kan worden. Deze `Dwarsligger` is 8 bij 12 centimer groot, dus klein genoeg om in de broekzak te passen… naast je IPhone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten