woensdag 18 november 2009

Goochelen met Google


In “The lost symbol”, het nieuwste boek van Dan Brown, zegt Langdon tegen zijn studenten het volgende: “Googlen is geen synoniem voor wetenschappelijk onderzoek”. Een waarheid als een koe natuurlijk. En toch… waarom niet? Google heeft zich door de jaren heen, en vooral door mondelinge reclame, bovenaan de lijst met meest gebruikte zoekmachines geplaatst. Googlen wordt een volwaardig werkwoord dat zelfs het kleinste kind verstaat. Plaatjes zoeken, een route uitstippelen, je huis vanuit de ruimte bekijken, je hebt het vast al geprobeerd. Misschien heb je al een gmailaccount of zwierde je je vakantiefoto’s via Picasa de wereld rond. Google zelf geeft je al een mooie rondleiding door zijn eigen winkel:



Maar Google is meer. Behalve de zoekmachine heeft het bedrijf een groot arsenaal aan computertoepassingen in huis. Bovendien zijn die gratis, snel en praktisch. Ze spelen ook in op trends, door de ontwikkeling van bijvoorbeeld de Google gps, Google Music Search, Google Smartphone, enzovoort. Ook op minder gekende terreinen zoals gezondheidszorg (Google Health) of je energieverbruik (Google elektriciteit) kom je Google tegen met één of andere nuttige toepassing.



Wil je meer weten over de nieuwste snufjes van Google? Hou dan deze nieuwsbrief in de gaten. Wetenschappelijk onderzoek is het niet, maar nuttig alleszins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten