donderdag 14 mei 2009

Windows Vista en Office 2007 gratis voor personeel HoGent

Ben je toe aan een upgrade? Voor alle duidelijkheid: we hebben het niet over je lippen, rimpels of bepaalde uitzakkingen, dat laten we wijselijk aan Dokter Hoeyberghs over. Wij beperken ons tot het up-to-date houden van je computer! Als personeelslid van Hogeschool Gent kan je namelijk een gratis licentie krijgen voor Windows Vista en Office 2007.
Je kan de software gratis downloaden of voor 5 euro een DVD afhalen in een Hogent-bibliotheek.

Hoe ga je te werk?
Vraag eerst een abonnement aan op de site van Academic Download: surf naar http://academicdownload.com en klik op "Bestel nu". Vul je persoonlijke gegevens in en kies als onderwijsinstelling voor "HoGent - Hogeschool Gent(PERSONEEL)(Gent)". Hou ook je personeelsnummer (op je personeelskaart) en hogent e-mailadres bij de hand want die heb je nodig om de procedure te voltooien. Plaats nu een bestelling voor Home@Work.

Even later krijg je een mailtje om je e-mailadres te bevestigen (gewoon klikken op de link) en nadien, maar dat kan een dag of wat duren, een tweede mail met de bevestiging van je bestelling en de licentiecodes voor de software. Deze moet je goed bewaren, want je krijgt er geen tweede!

Wil je zelf downloaden, dan surf je nu naar http://ma3d.com. Dit adres vind je ook in de bevestigingsmail van Academic Download. Rechts bovenaan zie je een knopje "Log on". Klikken en inloggen dus met de gegevens die je in de mail terugvindt. Daarna klikken op "Klik hier om naar downloads te gaan". Zoek onder BED (Belgian Education Download) naar "Office 2007" of "Windows Vista". Doorloop de hele installatieprocedure en gebruik de licentiecode die Academic Download je bezorgde.

Heb je de programma's liever op DVD, dan surf je naar de helpdesk http://helpdesk.hogent.be en je logt in met je Hogent account. Kies voor "Aanvraag Office 2007 DVD" of "aanvraag Vista DVD" en bepaal in welke bibliotheek je de DVD wil ophalen. Klik op registreren. Je krijgt opnieuw een bevestigingsmail. Begeef je dan naar de bib in kwestie waar je na betaling van 5 euro en een vriendelijke glimlach de DVD mee naar huis krijgt. Let wel: voor je installeert moet je je ook hier eerst bij Academic Download geregistreerd hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten