maandag 2 maart 2009

Bijblijven met mijn vak? RSS, de sleutel tot succes.



Nu het internet echt overal ingeburgerd is, ken je ze wel. De sites waar je dat beetje extra informatie over je vakgebied vindt. De blogs die je als professional al een tijdje volgt. De fora en webpagina’s van internauten met wie je dezelfde hobby’s en interesses deelt. Elke dag alle pagina’s checken wordt al snel een sleur, zeker als er weer eens geen veranderingen aangebracht werden. Waarom zelf altijd al die moeite doen? Zou het niet interessanter zijn als het web naar jou toe kwam? Reken maar van yes… en toen was er RSS!

RSS staat voor Really Simple Syndication en zorgt ervoor dat de potentiƫle lezer op de hoogte blijft van het laatste artikel, de laatste bijdrage. De webmaster van een site maakt naast de webversie een uitgeklede versie zonder de toeters en bellen, de webfeed. Meestal blijven alleen de titels en een korte beschrijving over, met een link naar de volledige tekst. Met behulp van een reader kan je die feed dan bekijken. Op die manier krijg je een handig overzicht van alle informatie uit jouw interessegebied, zonder spam.

Te theoretisch? Tijd voor een visuele herhaling.





Overtuigd? Naast de erg goeie reader van het alomtegenwoordige Google, zijn er nog andere mogelijkheden. We helpen je graag verder, mocht je dat willen.

3 opmerkingen:

  1. Simpel uitgelegd,
    verstaanbaar voor iedereen
    die niet weet wat RSS is,

    Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk filmpje. Maar wat te doen als de webpagina waarvan je de inhoud wil opvolgen, geen RSS aanbiedt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga eens een kijkje nemen op http://www.feedyes.com
    Je kan er zelf een feed maken voor de meeste webpagina's die zelf geen RSS aanbieden. Wel even registreren. Veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen